divendres, 2 de desembre del 2011

Nou Gra a Gra Pinot Noir de Gramona

Vi dolç amb una producció limitada de 4000 ampolles
Gramona ha presentat un nou dolç per a la seva gamma de vins, el Gra a Gra Pinot Noir 2009. El celler de Sant Sadurní ha explicat aquest producte com a exemple de l'impacte climàtic en la viticultura i de com d'una mateixa vinya s'han obtingut dos vins diferents. D'aquella primera vinya de Pinot Noir experimental que Jaume Gramona va plantar el 1988 a la finca Mas Escorpí, i de la que va néixer nou anys més tard la primera anyada del monovarietal  Bru de Gramona, ha nascut l'estiu del 2009 el Gra a Gra Pinot Noir.  L'observació de com aquesta vinya estava sobre-madurant, degut sobretot a l'augment de les temperatures, que dificultaven la simultaneïtat de la maduració fisiològica i tecnològica, és a dir, l'òptima maduració de les llavors i de la pell, van descartar l'elaboració per obtenir el Bru de Gramona, que requereix altres característiques.

Tanmateix, les variacions permetien l'elaboració d'un vi dolç com el Gra a Gra Pinot Noir, un vi afruitat, de gran intensitat aromàtica i amb un bon potencial de guarda.  La producció d'aquest primer Gra a Gra Pinot Noir ha estat limitada a 4.000 ampolles.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada